Mmmiddagstips! Spenatpaj med fetaost

spenat och fetaost är en av mina favoritkombinationer, och pajer är sjukt gott och jättebra även dagen efter.

Du behöver:

Pajdeg:

* 2 dl vetemjöl

* 0,5 dl grahamsmjöl

* lite svartpeppar (ca ½ krm)

* 75 g ganska kallt smör

* 1 ägg

Fyllning:

* 300 g färsk bladspenat

* 3 st ägg

* 3 dl mjölk

* ½ tsk salt

* 1 krm vitpeppar

* 100 g fetaost

Om man vill:  1 nypa muskotnöt+ 50 g hackad salami

Gör så här:

1. Blanda mjölsorterna med peppar och sedan smöret. Arbeta snabbt in ägget och tryck ut degen i en pajform som är ungefär 20- 22 cm i diameter. Låt degen svalna i formen ca 30 min.

2. Värm under tiden upp ugnen till 175 grader

3. Vispa upp ägg, mjölk och kryddor och ta sen i spenaten som ska vara grovhackad.

4. Grädda pajdegen utan fyllning i ca 10 min. Sen smular du i fetaosten och salamin om du vill ha i det.  

5. Häll över spenatsmeten och grädda i ugnen i ca 40 minuter.

Enjoy!

/Mona

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista