Middagstips! Lasagne

Du behöver:

* 1 pkt färsk lasagne

* 2 st gula lökar

* 400 g köttfärs

* 1 pkt ( 400 ml) passerade tomater

* 2 msk tomatpuré

* grönsaker, typ morötter, paprika, majs

* 1 pkt Bechamel sås

* 2 st vitlöksklyftor

* ca 2 d (eller mer!) riven ost

* salt och peppar 

Gör så här:

1. Börja med köttfärsen. Hacka och fräs löken. STek köttet och löken tillsammans. Salta och peppra. Tillsätt grönsakerna. Ha sen i de passerade tomaterna samt tomatpurén och låt allt puttra lite.

2. Ha i lite olja i en form. Varva Bechamelsåsen med färska lasagneplattor (som du klipper till så de passar formen perfekt) och köttfärs. Börja och avsluta med Bechamelsåsen.

3. Ha i ugnen, 200 grader, i ca 40 minuter. Ta ut lasagnen efter ca 20 minuter, strö över den rivna osten och låt hela härligheten vara inne i ugnen ytterligare 20 minuter.

Bon appetit!

/Mona

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".