Min bästa lärare!

Idag har vi förutom studiecoaching pratat om favoritlärare.

Min bästa lärare är min lågstadielärare som jag hade på Lindängeskolan, Anne- Britt, hon var ganska sträng men också snäll. Hon stärkte mig (som 7- åring!) och la basen för ett gott självförtroende. Förutom mina föräldrar kan jag nog säga att Anne- Britt har varit den som gjort mest för min utveckling som barn (och så brukade hon kalla mig för Pärlan). TACK ANNE- BRITT!

Här är lite mail och sms vi fick in:

* den bästa läraren som finns var Barbro på lindängeskolan du kanske minns henne mona men hon var den bästa.. men hon slutade tyvär o då känndes allt bull .. puss ni är bäst Jackie

* Min bästa lärare är tveklöst Jens Croneman som undervisade min klass i samhäll på Heleneholmsskolan. En underbar person som fick en hel klass,där i princip ingen tagit en enda kurs på allvar de föregående två åren, till att göra sitt allra bästa, var och en på sin nivå.Ingen ville göra honom besviken. De saker han lärde oss är saker som jag har nytta av varje dag, som gör att jag kan följa samhälls debatter och faktiskt veta vad dom snackar om, vilket jag absolut inte hade kunnat göra annars eftersom det intresset hade aldrig blivit väckt hos mig (med många andra av mina klass kamrater). Det han lärde oss var bara grundläggande, men dock så viktigt för jag tror, att med en annan lärare som inte fångat allas våra intresse, hade i alla fall de flesta av oss inte haft mycket koll idag!

Tack Jens!

* Jag har nåra favvolärare genom tiderna! Min allra första lärare i lågstadiet Irene, hon var bara så snäll å jag älskar henne än idag. Sen min svensk lärare i högstadiet Maria bettyde enormt mkt för mig och t o m min mamma gillade henne, hon gav alltid stöd och pratade med en då hon tyckte att man var ute å cykla lite. det hjälpte enormt mkt. Sen min svensk lärare i Helen gymnasiet var också sådär mammig och tog hand om en, var rak på sak och sa vad hon tyckte. Å alla dom tänker jag än idag på, jag får min kanidatexamen snart och jag har er att tacka för att ha bidragit med så mkt. Dom trodde på mig när jag inte själv gjorde. Så alla lärare där ute, ni gör ett sånt otroligt jobb så gör det bra, å ni blir ihågkommna forever.

Avs::Mona

* Min bästa lärare heter Linda, engelska, hon uppmuntrar mej när det har dåligt och säger vad jag kan göra bättre:-) ps. Älska er.. / Hanna<33

/Mona

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".