Middagstips! Gryta med bönor, potatis och squash

Det här är för ungefär 6 port
* ½ dl olivolja
* 2 lökar
* 500 g frysta bruna bönor
* 250 g squash
* 250 g potatis
* 2 dl färsk persilja
* typ 1 kg krossade tomater (lite mer än två burkar)
* cayennepeppar, salt & peppar

Gör så här:
1. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs löken i typ 5 minuter. Tillsätt bönorna och lite cayennepeppar.
2. Tillsätt squash som är skivad och potatis som är tärnad och även persiljan. Häll i tomaterna över frönsakerna och koka upp alltsammans. Vrid sen ner värmen och låt allt puttra tills potatisen är klar, det brukar ta ungefär 40 minuter.
3. Smaka av med salt och peppar!

/Mona

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista