Middagstips! Joyful Sallad!

För en Joy eller två personer.
Antingen så är du duktig och snabb på att fixa sallad, eller så är du som jag –inte det. Det finns numera färdighackade, sköljda salladsmixer i påsar som du kan köpa i din mataffär. Det finns grekisk, toscansk, isbergs mix, allt möjligt!

Och till detta recept är det godast med den provensaliska salladen. För alla duktiga som hackar sin egen sallad kan jag berätta att den innehåller rosé sallad, frisé sallad och machesallad.

Du ska ha en hel förpackning körsbärstomater som du skär i fjärdedelar. En förpackning är ca 200 g tomater.
Sen tar du en burk med tonfisk i vatten och pressar ur allt vatten och finfördelar tonfisken så det inte blir några klumpar.
En burk röda kidneybönor är också jättegott att slänga i, se bara till att få bort all vätska från burken.
Sen tar du mozzarella-ost!! Antingen de stora bollarna som du bara drar isär i mindre bitar, osten är så trådig så den hänger ihop. Eller så köper du mini mozzarellabollar och blandar med salladen, tomaterna och tonfisken.
Som pricken över i:et så har du köpt hem crema di balsamico! Det är balsamvinäger som kokats upp och reducerats till en slags trögflytande vinäger som du ringlar över hela salladen, toppa med lite parmesan-ost.

Riktigt god, mättande sallad!
//Joy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".