etiopisk böngryta/gratäng

OK....

ingen skickade in ett tiopiskt recept, så jag fick fan ta och gräva fram ett själv.

detta är vad du behöver:

1 burk ”burlottibönor” (vet inte vad det är, så ni får googla det)
1 burk svarta bönor
1 dl persilja
Salt
Peppar
1 nypa bere bere (etiopisk peppar)
1 Gul lök
4 potatisar (medelstora)
150 gr champinjoner
2 dl lätt matlagningsgrädde
1/3 tub vegetarisk pastej (googla det)
1 dl riven ost (utan animalisk löpe, vad nu det innebär...)

så här gör du:

bryn smör i stekpannan och stek upp lök, svamp och skivad potatis. salta och peppra och peppra med den där etiopiska beréberé pepparn oxå.

rör ihop den vegetariska pastejen och grädden och finhacka persiljan och ner med den i smeten oxå.

mixa nu bönorna med lök/svamp & potatismixen i en ugnsäker form

häll över grädd/pastej mixen och avsluta med riven ost ovanpå

in i ugnen på 200 grader i ca 15 till 20 minuter....and that’s it!

bon aptit!

// e