Ehsans Mammas Veggo Burgare/ omlett!

detta behöver du:

* En bunt persillja
* En bunt gräslök
* En bunt valfri färsk örtkrydda ( morsan rekomenderade korriander eller mynta. hon sa oxå att basilika kan bli lite beskt.)
* En potatis
* Salt & Peppar
* 4 ägg

ok! så här gör du:

hacka persilljan, gräslöken och örtkryddorna fint...jättefint, och så ner med dom i en stor skål. riv potatisen och kasta in den i skålen oxå. riv den grovt.
salta och peppra och sen in med äggen och rör om.

nu har du en grön smet. på med en stekpanna och ganska hög värme, men inte max... och så i med smeten, när pannan blitt varm. det tar ca 10-15 minuter innan omletten stelnat...och inte längre är rinnig.

ok.
nu ska du göra burgare av det... och då behöver du antingen vänja dig vid tanken att en burgare inte MÅSTE vara rund, eller så frå du plocka fram ett glas och typ...”stansa” ur runda burgare ur omletten.
jag brukar bara dela omletten i 4 genom att skära ett kors rakt över.

du behöver nått gått bröd, och sallad, och dressing och feta ost... och pommes eller morörtter.

det blir en riktig god och bra veggo burgare.

// e

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".