foto: S.K.Mohan

Vecka 17, Heleneholm

Solen värmer dig, mig, oss. Både själen och kroppen på samma gång, right? Är inte det underbart? Blå himmel och skinande sol och en termometer som går upp mot tio-femton grader. Plocka fram era solglasögon gott folk och gör som vi, på Heleneholm. Sätt er på skolgården på någon bänk och bara njut, eller varför sätter du dig inte på taket och solar lite grand som några gjorde? (Personligen skulle jag aldrig våga det, eftersom jag är höjdrädd. Jag trivs bra nere på en bänk på
marken.) Vi övar körsånger och korridorerna är ett enda virrvarr utav sjungande människor som pluggar in texten till ett stycke som vi snart ska visa upp och jag går till cafeterian och köper årets första pinnglass. Mums, det är ett tecken på att sommaren är på väg. Hurtiga pojkar sparkar fotboll till varandra medan de står i en cirkel och stylar och försöker att inte tappa bollen. Delvis går det, delvis går det inte. Jag är smått rädd för att få bollen i huvudet ju närmre pojkarna kommer mig och min vän då vi sitter på en bänk i närheten, men som tur är, klarar jag mig utan en bula i huvudet. Påverkandeutskottet jobbar på med att prata med lärare och rektorer om deras arbete och jag tror att det kommer resultera i någonting bra. Den sista måndagskonserten går av stapeln i aulan för denna terminen. Det finns många som är riktigt bra och taket lyfter nästan. Dock är programmet alldeles för långt och efter femton timmar hemifrån kommer jag hem och stupar i säng.

// Sofia Karlsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista