Vecka 16, Heleneholm

Den här veckan har hittills varit ganska vanlig. En sak som jag dock tror har gjort folk glada, var att vi inte hade någon storkör i måndags eftermiddag. Solen sken, det var varmt och fåglarna kvittrade. Det var underbart och väldigt många av skolans elever samlades ute i solen på skolgården. Vi som är med i kören fick sluta tidigare och det innebar i sin tur att jag var hemma klockan tre istället för fem. Sådana dagar skulle behövas lite oftare. Fast egentligen, om de skulle kommit oftare skulle vi nog inte uppskattat dem lika mycket. Så jag tror det är bra som det är nu ändå.

Vårterminerna på Heleneholm brukar vara väldigt mysiga, tycker jag. Jag som går på den estetiska musiklinjen älskar när folk samlas ute på skolgården och någon tar fram sin gitarr och börjar spela och sjunga och då hänger oftast några andra på. Det ger verkligen vår och sommarkänslor ända in i
benmärgen. Att kunna sitta där på marken, intill den gula tegelväggen och känna solen värma upp kinderna och bara le. Då försvinner alla bekymmer för en stund.

Något som också är positivt med den här veckan är att några av eleverna på skolan planerar att starta ett påverkandeutskott, vilket jag tycker är toppen. Vi som elever på skolan bör kunna påverka allt från om vi är missnöjda med någon lärare till att ha en åsikt angående om färgen på
väggarna i cafeterian är rätt. Vad kan vara bättre än att det är just några särskilda elever som tar tag i detta? Personligen kan jag tycka att det är lättare att gå till någon elev och genom dem få hjälp att påverka, än att gå till någon av lärarna. Go for it Heleneholms  påverkandeutskott, säger jag bara!

// Sofia Karlsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".