Heleneholmskolan v.19

Nu är det maj och sommaren närmar sig med stormsteg. Elever samlas ute på skolgården i små klungor, allt för att lapa i sig så mycket sol som möjligt. Inte undra på att det tar emot att gå in när man ser att klockan tickar mot lektionsstart och termometern är uppe på 20 grader. Men snart är det sommarlov! Det är 35 dagar kvar innan ett 10 veckor långt sommarlov breder ut sig framför våra fötter. Härligt, är ordet som jag förknippar med sommarlov.

Mitt i allt glassätande och solande samlas proven på hög. Nationella prov i engelska, nationella i svenska och när man fått det avklarat kommer det ett i matte också. Skoltröttheten breder ut sig över Heleneholm och mycket snart kommer alla studenter gå ut och man kommer hamna i den här
jag-vill-också-ta-studenten-känslan. Än så länge kan man bara glädjas med dem som går ut och tänka ”nästa år är det jag!”. Det ska bli spännande och skönt att få göra någonting helt nytt.

I måndags var det konsert i Folkets Park. Folk satt på filtar på gräsmattan, hade det skönt och lyssnade på oss som spelade. Fem stycken ensembler framträdde med några låtar var och även fast det blev lite kyligare på kvällen, höll alla humöret och adrenalinet uppe. Diggande människor mötte min blick där jag stod på scenen tillsammans med ensemblen. När solen slutat värma var det strålkastarna som tog över.  applåder och leenden avfyrades ofta och det blev en väldigt lyckad kväll.
// Sofia Karlsson