Foto: Jenny Kastberg

Sonsa prechla abratna! (solen kom tillbax)

En fika med en kompis mitt på dan i stan i Kristianstad! Vi satt på uteserveringen och glassade! Då kom en snubbe jag känner väldigt ytligt och säger hej. Jag har aldrig gillat honom, han e lite av en slisko på disko typen! Han kom fram när vi satt där på uteserveringen med latten i högsta hugg.

”Hej, det va ett tag sen! Hur e allt?” jag svarade artigt! Tydligen för artigt… för att han satte sig ner på stolen bredvid. Vi växlade ett par ord och ju längre in i ordväxlandet insåg jag …. Det här va ju riktigt trevligt! Slisko från disko gör mig lite nervös och jag ler!!!! Varför ler jag??? Han va riktigt charmig ju. Varför har jag aldrig märkt till honom förut…?

Efter fikat gav han mig en varm kram och sa: va ingen främling! Hur kunde en sån fördom bara försvinna. Kan människor verkligen förändras eller förändras vi, jag alltså!? Jag menar jag kanske inte gillade slisko på disko innan men nu har jag själv blivit ett slisko på disko och då har jag plötsligt massa gemensamt med honom… har han blivit bättre eller har jag blivit sämre!!!??

Hur som…. Slisko på disko bjöd på blatten på latten!

Enjoy dagen!

Susanne the SugarRussian och Dj Juan Havana varje morgon 7.00-9.00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista