Heleneholm v 23

Det är knappt någon skola längre. På sin höjd har man en eller två lektioner per dag, och tyvärr är det nog många som inte orkar ta sig till skolan, just på grund av detta. Sommarkänslorna har infunnit sig. Både lärare och elever ser ut att ha tagit sommarlov redan. Det är tufft att försöka hålla glöden uppe ända in i slutet, men man får försöka så gott man kan. I dag går treorna ut på Heleneholm. Platån där de ska stå och sjunga, hoppa och skrika, monterades upp igår och är klädd med björkkvistar och löv. Vi kommer få sår i öronen av studentsången när den är färdigspelad tror jag. Fast det gör inte så mycket. Det är en del av det här med studenten. En stor del. Utan ”för vi har tagit studenteeeeen, fy fan vad vi är bra!” och små trafikstockningar på grund av lastbilsflak med glada ungdomar, blir det ingen riktig studentkänsla. Jag har tänkt lite på det där med balen också. Det är dansträning i de mest vanliga danserna som bugg, vals och foxtrot för att man ska ha någorlunda koll på var man har armar och ben. Tjejerna ska ha fina balklänningar, uppsatt hår och klackskor. Killarna ska ha kostym med slips, lackskor och vit skjorta. Hur mycket pengar vill man lägga ner på studenten? Utöver mössan kan man köpa tröjor, mjukisbyxor och badkläder där det står till exempel ”student 2008”. 
Med ett leende på läpparna kommer jag krama om de som tagit studenten och säga ”du har tagit studenten, fy fan vad du är bra!” /Sofia Karlsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista