Självförtroende boost!

idag snackade vi om hurm an boostar sitt självförtroende...

jag började med att berätta om en polare som bodde i Thailand och som upptäckte att alla vrål och komplimanger som han fick när han körde genom öns lokala red-light, fick honom på gott humör... fast än han visste att det är inkastare, strippor och prostituerade, så fick det honom att må bra, när dom skrek sexy boy efter honom.

Jag berättade detta och ett par stycken tolkade det som att jag springer sexhandelns äranden eller att jag på något sätt bedriver en lobby för sexhandel.

mail som vi fick in:
oK, VA!

Esan för fan! Utan att säga om det är rätt eller fel...eh jo. Du fattar att det låter som att du promotar bordellverksamhet. Har själv inga moraliska pekpinnar vad gäller erotik och människors sexualitet men är av åsikten att pornografibranshen och annan sexhandel även till stor del handlar om helt andra saker som jag tar starkt avstånd från. Önskar att du gjorde detsamma. Gillar ert program, lyssnar varje dag på jobbet och anser att sexindustrin får så sjukt mycket promo på annathåll så det vore underbart om man slapp det på sin favoritradiokanal. Jag menar, skämt som inte menar att uttrycka något ställningstagande kan ibland göra det oavsett ;-)

Kram/ Uppsala

SMS som vi fick in:
Mona, du och Cynthia är så härligt kloka och Mogna i era tankar! Ehsan,du är härligt nyfiken o allmänt trevlig,men Ehsan!..vid 27 års ålder...du måste stanna upp, o fundera igenom dina åsikter...du är väldigt omogen för din ålder! lyssna hemma på vad Mona o Cynthia har sagt i programmen...lyssna ofta, o tänk igenom. Ps. Håller med han som smsade fr Uppsala.. tack för ett bra program. MVH, mogen MAN!

********************

jag vet inte var jag ska börja eller om jag ens ska försvara min ståndpunkt...
jag menar... varför VÄLJA att missförstå mig?
ja. jag erkänner att för människor som vill lobba för sexindustrin, så kan dom numera gå in i din gatas 30 dagars arkiv och ta och citera mig, men det skulle oxå vara att ta saker ur sitt sammanhanng... och VAD blir bättre av att vi gör det?

Vad är det dom här människorna vill? dom som tycker att i varje andetag som diskuterar sexindustrin, så måste den fördömmas...

var lämnas utrymme för diskussionen?

dessutom var sammanhanget ett samtal om självförtroende. Komplimanger gör människor glada. Om det då är en komplimang som kommit från en inkastare, strippa eller prostituerad, är den mindre värd då?
Om jag skulle bli glad över en sådan komplimang, är jag en dålig människa?

Jag försöker söka det bästa hos folk. Jag försöker dömma dom för vad dom är och vad dom gör, men bara dom delarna som dom själv kan bestämma över.

Om vi ska komma åt sexhandeln, så är de prostituerade den sista gruppen som vi ska vända ryggen. Att ge sig på dom, är som att ge sig på anorektiker i kampen mot anorexia.
Ska vi börja sparka på folk som ligger oxå?

Om vi nu utgår från att folk i allmänhet INTE vill vara prostituerade... och vi konstaterar att det fortfarande existerar prostituerade, så måste vi ju dra slutsatsen att dom inte är där av fri vilja. Men dom är fortfarande människor!

en komplimang är en komplimang.

där vissa i den situationen ser det som ”reklam” från en hora för sin bordell...
...så väljer jag att se det som en komplimang från en människa till en annan.

Anledningen är att lösningen på vad som är fel i den där situatioen kommer inte från förakt från människor gentemot andra människor på gatan.

Det finns en tid och en plats för saker... en diskussion om sexhandel och en lösning på problemen med sexhandel, har inte sin plats i ett samtal om självförtroende... samtidigt tycker jag att genom att undvika att ens nämna det... eller snarare, genom att gå ur sin väg för att undvika att nämna det, är som att gå ur sin väg för att dölja att det finns över huvudtaget.

Vem tjänar på det? inte jag i alla fall... inte min polare i thailand... och inte inkastarna, stripporna och dom protituerade.

så jag tar till mig era råd... jag ska hem och grubbla över hur jag ska mogna och hur jag ska ”justera” mina åsikter...
men då måste ni lova att ni gör detsamma!
// e