Din Gatas inne och ute lista v30 med tema: Internet

Varje vecka har vi på efterrrrmiddagsshowen en Inne och Ute lista...

denna veckan är det jag... Ehsan, som skrivit... om bra och dåligt på internet.

enjoy!

//e

Inne:

1. www.songza.com
En sida som låter dig göra en playlist med alla låtar DU tycker om... sen streamar den... så du behöver inte ladda ner! SUPER BRA!

2. www.flashback.se
Ett ocensurerat forum. Inget för känsliga surfare, men för oss som har lite skinn på näsan och inte blir sura för det minsta lilla är flashback super. eftersom dom knappt censurerar nått, så finns en ärlighet som jag inte sett på andra forum.

3. www.therealnews.com
perfekt sätt att döda en kvart på jobbet.... eller en timme... eller en helg. Det bästa är att här finns filmsnuttar av ALLT! politik, relationer, musik, lokala grejer, nationella grejer... ja... allt som kan intressera...

UTE:

3. finstilta avtal
We have the technology... ...det skulle ju lika gärna kunna ha varit en ljudfil som förklarade avtalet... eller ännu bättre... en FILM som förklarade avtalet.... men då VET dom att man ALDRIG skulle klicka i ”i accept” rutan.... så istället blir det kopiösa mängder text i finstilt... som ändå ingen läser.

2. Popups.
du klickar på EN länk.... men den öppnar 3 fönster...
hela tiden poppar det upp fler fönster som innehåller sånt som du helst slipper! sen eftersom vissa progam poppar upp fönster med sånt du behöver... så TVINGAS du ändå kolla på vad det är i popup fönstret INNAN du stänger det.

1. begränsningarna.
Precis på samma sätt som folk i Kina inte har tillgång till en massa sidor för att staten censurerar....
Det finns sidor i USA som jag inte kommer åt... fast här kallas censuren för ”license avtal som inte omfattar sverige”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista