Foto Leif R Jansson / SCANPIX / kod 10020

Måndag - Köttfärs

Mina år inom vården lämnade många spår… Inte mindre inom mat. För att jag har lärt mig att gamla människor är noga med att det ska vara rätt dag för rätt maträtt! Liksom i skolan så hade olika typer av mat på de olika veckodagarna. Vissa restauranger följer fortfarande denna tradition under lunchen!

Måndagar – köttfärs

Tisdag – korv och potatismos eller grytor

Onsdagar – Fisk

Tordagar – soppa

Fredag – Lyx, filé, kyckling eller fläsk!

Idag MÅNDAG, alltså köttfärs...

Dagens Middagstips:

Annorlunda Köttfärssås!

Ingredienser 4 port

1 vitlöksklyfta
400 g nötfärs
smör
salt
peppar
2 dl Kelda sås Creamy Classic
1 msk fransk senap

avsluta med lite färsk persilja 


Gör så här Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs färsen smulig i smör i en stekpanna. Tillsätt vitlöken. Salta och peppra. Rör ner såsen och värm. Smaka av med senap och rör ner persiljan strax före servering. Servera med nykokt pasta. De långa smala, också kända som Spagetti! Tycker jag är godast... men smaken är som baken...

Susanne the SugarRussian goes eftermiddagsshow!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista