
Måndag - Köttfärs
Mina år inom vården lämnade många spår… Inte mindre inom mat. För att jag har lärt mig att gamla människor är noga med att det ska vara rätt dag för rätt maträtt! Liksom i skolan så hade olika typer av mat på de olika veckodagarna. Vissa restauranger följer fortfarande denna tradition under lunchen!
Måndagar – köttfärs
Tisdag – korv och potatismos eller grytor
Onsdagar – Fisk
Tordagar – soppa
Fredag – Lyx, filé, kyckling eller fläsk!
Idag MÅNDAG, alltså köttfärs...
Dagens Middagstips:
Annorlunda Köttfärssås!
Ingredienser 4 port
1 vitlöksklyfta
400 g nötfärs
smör
salt
peppar
2 dl Kelda sås Creamy Classic
1 msk fransk senap
avsluta med lite färsk persilja
Gör så här Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs färsen smulig i smör i en stekpanna. Tillsätt vitlöken. Salta och peppra. Rör ner såsen och värm. Smaka av med senap och rör ner persiljan strax före servering. Servera med nykokt pasta. De långa smala, också kända som Spagetti! Tycker jag är godast... men smaken är som baken...
Susanne the SugarRussian goes eftermiddagsshow!