Foto: Karin Grip

Susannes Super-betor!!!

Superbetorna är en rätt man kan ha på tallriken för att spexa till maträtten. Stek upp ett par kycklingfiléer, eller favorit biffar, cous cous och sen betorna till. Gärna en yoghurt baserad sås till.

Vad man behöver:

Beroende på hur många ni är: ca 2 rödbetor var… 4 personer 1 kg rödbetor.

Flytande Honung

Chévreost fransk getost. Också beroende på hur många man är.

Pinjenötter

Lite olivolja…

Salt och peppar.

Sätt på ugnen 225 grader

Skala, putsa och skär rödbetorna i stora klyftor. Koka tills de mjuknar… ca 20-30 min.

Lägg sedan dem i en ugnssäker form.

Häll på lagom med honung men snåla inte. Salt peppar och lite slinga lite olivolja. Sen smular du chévreosten på topp och slutligen strör du pinjenötterna.

In i ugnen tills osten och nötterna får färg. Ca 15 min. Voilá!

Servera till nästan vad som. Kycklingfilé, couscous och yoghurtsås med färsk mynta e min favvis!!!

Lycka till!!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".