Heleneholm v 37

Få läxor. Korta dagar. Intressanta lektioner. Ungefär så är det nu i 3:an tycker jag. De första proven har skrivits in i almanackan och lite nervositet börjar smyga sig på. Egentligen stör den inte så mycket. Det är mer som en liten gnagande ekorre i magtrakten. Lektionerna rullar på och dagarna likaså. Romantiken pratar vi om på svenskan. Vi har sett en film som heter ”Into the wild” som vi sen ska anknyta till den perioden. Alla borde se den. Din existens och vad som är viktigt här i livet tas upp och du får dig en riktig tankeställare.
Repetitioner inför operaprojektet är i full gång. Två-tre personer i varje stämma behövs det och sakta men säkert börjar sångerna ta form. Jag tror att det kommer bli riktigt bra när det väl ska framföras någon gång i början av nästa år. Pedagogerna är så duktiga som jobbar med det här och det ska bli en otroligt rolig upplevelse och bra erfarenhet att få ha varit med om något sådant.
En grej som jag dock är lite fundersam över, är när skolan vill att man ska vara där en helg och repetera. Kan skolan ha reptider på helgerna som obligatoriska? Om så är fallet, så blir jag lite besviken. För just den helgen som utsetts som rep-helg har jag annat inplanerat. Och det går inte att ändra. Men när jag tänker närmre på saken, så vore det konstigt om regissören kommer från London en endaste gång, i november, när det ska visas upp i början av nästa år. Så det ordnar sig nog. Förhoppningsvis.
/ S. Karlsson