foto:Franka Bruns

Heleneholm v 41

Förvirring råder på Heleneholm. I alla fall i min klass. Genom att läsa vårt kalendarium har vi fått reda på att vi i dag ska ha musiktema på eftermiddagen. Grejen är att vi inte vet var det ska äga rum, hur dags det är och hur länge det varar. Vi vet praktiskt taget ingenting alls. Detta gör mig lite irriterad och frustrerad. För att försöka få mer klarhet i det här har vi försökt gå runt och fråga olika lärare, fråga vår mentor, men ingen vet någonting. Någon elev har fått reda på att det kommer vara i aulan klockan halv ett, men ingenting mer. Hur kan man veta att det stämmer, när ingen annan verkar veta någonting? Jag och en kompis gick till kansliet i går för att försöka få reda på någonting där, men det var ingen som visste någonting där heller, bara att det skulle vara musiktema på onsdagseftermiddagen. Vi gick bort till rektorn, men där var dörren stängd och på kansliet visste de inte var han var någonstans.

Jag blir jättestressad när jag inte får veta saker och ting i god tid, men jag kan ju inte göra någonting mer än att gå till skolan och hoppas på att vi får någon information. Alla andra sitter ju också i samma båt som jag, så att säga, så alla blir ju lika mycket lidande.

Mitt önskemål är att skolan och lärarna ska informera mer om saker och ting som händer, och att det inte bara finns EN person på hela skolan som ska svara på alla frågor. För enligt mig håller inte det i längden. // Sofia Karlsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista