Foto: Tomas Oneborg

Arbetslös(s)...

Aporna sitter och plockar löss från varandra. Att vara arbetslös. Detta mailet skickades in och jag lovade att lägga upp det på hemsidan!

Mail från Lyssnare: Angående arbetslöshet så har jag egentligen aldrig varit arbetslös eftersom jag alltid lyckats hitta jobb, under studieperioden som persoonlig assistent och i olika lagerarbeten. Men efter det att jag tagit examen (politisk magisterexamen med statsvetenskap som huvudämne) så började jag söka ”kvalificerade jobb” och det blev en mardröm... Plugget hade gått jättebra och jag var uppskattad av såväl föreläsare som de jag studerade med, fick högsta betyg på min magisteruppsats och var full av självförtroende när jag tog min examem. Började söka jobb inom min utbildning och jobbade heltid på ett lager i väntan på att få ett jobb inom det jag var utbildad. Sökte ca 100 jobb under ca 7 månader utan att ens få komma på intervju... Det gjorde mig helt knäckt och självförtroendet bara rann ur mig... Det tog slut med tjejen som jag varit med i 5 år och allt var pest. Men men, till slut fick jag chansen att komma på intervju och fick ett jobb som jag trivs med! Strax efter det blev jag uppraggad av en underbar tjej och idag leker livet;-) Kontentan; Misströsta inte om du inte får ett jobb, håll huvudet högt och fortsätt kämpa. Sluta inte söka jobb!!! Saker och ting verkar lösa sig till slut ändå;-)

Än en gång Susann och Juan, ni är grymma och fortsätt i samma stil!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista