foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Heleneholm v 41.

Som de flesta kanske vet var det en väldigt förvirrad Sofia som skrev här förra veckan. Vi skulle ha musiktemadag och visste inte alls vart vi skulle vara. När jag kom till skolan stod det ett meddelande på intern-tv:n, som tur var. Vi fick reda på att alla tvåor och treor på skolan skulle infinna sig i aulan klockan halv ett, och så blev det. Eftermiddagen tillbringades med att sitta och lyssna på en man som höll föreläsning om en doktorsavhandling i gitarr som han höll på att göra och hade hållit på med de senaste 5-6 åren. Han spelade även något stycke för oss på sin akustiska gitarr. Det var en väldigt speciell musikgenre som jag aldrig hade hört innan. Modern konstmusik tror jag att det var.

Utöver temadagen, så närmar sig även turnéveckan med stormsteg. Du undrar kanske vad turnéveckan är för något? Jo, varje år innan höstlovet åker årskurs två och tre ut på turné till olika skolor och spelar för dem. Det kan vara att man åker till olika skolor i Malmö och spelar, men vi i min turnégrupp ska även åka till Arlöv. Någon av de andra grupperna ska åka till Helsingborg också. Förhoppningsvis kommer det bli roligt när man väl är där, men innan dess väntar repdagar torsdag-fredag och uppspelningsdag på måndag. Därefter startar den på riktigt.

// Sofia Karlsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista