foto: okänd...enligt scanpix

Tidsresor och ordspråk

i dag snackade vi om tidsresor och ordspråk. jag tänker mycket på vad vi ska ta upp i programmen. väl medveten om att var minut som jag pratar nonsens, är en minut som jag KUNDE ha sagt nått vettigt. samtidigt som jag slits mellan att fylla timmarna med fakta och insiktsfulla formuleringar, är jag oxå medveten om att majoriteten av min målgrupp gillar det mer lättsmälta och stänger av öronen om jag skulle säga en obekväm sanning.

Det kanske inte alls är min plats eller uppgift att säga sanningar... det kanske är min lott att fylla era radios med sockervatten... som är underhållande och sött, men som du aldrig kommer komma ihåg eller ens reflektera över.

två timmar varje fredag har jag och Susanne på p3. Hur förvaltar jag dessa minuter bäst?

jag har inte listat ut det än, men just nu befinner jag mig på den plat i mitt liv där jag är övertygad om att det största man kan göra för andra människor är att inspirera.

min egen största inspirationskälla är min fantasi... så med andra ord, försöker jag alltid trigga andras fantasil... på ett eller annat sätt.

i dagens program snackade vi om VAD man hade gjort om man hade haft en tidsmaskin... och sen snackade vi om ordspråk... och hur man gör om dom till mer nutida ordspårk.

kolla svaren under mms-gästbok p3.

bless.
// e

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista