Heleneholm v 43

Ja, nu har den startat. Vad då?, undrar ni kanske (om ni inte läst förra veckans text). Jo, den årliga turnéveckan med elever från Heleneholm har gått av stapeln. I torsdags och fredags repade vi hela dagarna och försökte få allt att sitta som det skulle. Det gick bra, och lärarna tyckte att vi kunde det vi skulle. Problemet var bara att jag och några till i min ensemble fortfarande hade papperna med ackorden framför oss. Vi fick klara direktiv från lärarna angående det. Kunde man inte sina grejer fick man gå hem och öva på det tills man kunde det utantill. (Det ser ganska oprofessionellt ut att stå och titta ner i papperna när man spelar för folk.)

I måndags var det uppspel för tre andra turnégrupper och alltså det sista speltillfället innan vi skulle ut till skolorna. Jag märkte att nerverna gjorde sig påminda eftersom jag tappade bort mig mitt i en av låtarna, men jag försökte göra så att det inte syntes. Jag vill ge dig ett tips; står du på scen och ska spela/sjunga/prata för människor, försök att inte visa om du gör fel. Osäkerheten smittar av sig på publiken. Försök att komma in i det igen. Om det inte går; stå där och se glad ut. Då ger du åtminstone glädje till publiken. Och framförallt; ha kul!

I går hade vi vår första spelning på Söderkullaskolan och det gick bra. Vi bör dock sänka volymen på instrumenten till i morgon. Musiken låter ännu bättre när volymen inte är så stark.

// Sofia Karlsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".