Foto: Lars Pehrson / SvD

Middagstipset: Wok a la Angelo

Wok a la Angelo

Ingredienser 2 port.:

·  1 gul lök

·  2-4 hackade vitlöksklyftor

·  2-3 paprikor i olika färger

·  10 broccolibuketter

·  1 purjolök

·  250 g fläsk- eller kycklingfilé

·  2 msk olja

·  japansk soja

·  teriyakisoja

·  Tillbehör:

·  jasminris

·  het chilisås

Så här gör du!

Du börjar med att skära grönsakerna i strimlor (fungerar även att hacka dem i bitar). Efter det lägger du in broccolin i kokande vatten och låter det kokas hastigt. Samtidigt fräser du vitlök och lök och i olja. När du tycker färgen på löken och vitlöken blivit gyllenbrun, strimlar du köttet och lägger in den i wokpannan. När du tycker köttet fått en fin brun färg, häller du i några matskedar av japansk soja, in med alla grönsaker och på med locket. Rör om då och då tills du känner att det är färdigt. Lägg upp det på en tallrik och häll på lite teriyakisoja och maten är färdig (du kan även ha het chilisås som kryddar upp din måltid).

Smaklig måltid

// Angelo

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".