Köttbullar med citron, parmesan och persilja

du behöver till 4-5 personer:
3 skivor vitt bröd
1,5 dl mjölk
2 ägg
ett par finhackade vitlöksklyftor
900 gram nötfärs
rivet skal från en citron
2-3 msk finklippt persilja
80 gram fint riven parmesan
smaka av med salt och peppar

så här gör du:
1. Smula ner brödet i en större bunke och häll i mjölken. Låt “smeten” stå 5-10 minuter. Rör ner färs, ägg, vitlök, citronskal, parmesan och persilja. Salta och peppra.
2. Trilla köttbullar i önskad storlek och stek dem på mellanvärme i olivolja.

Servera förslagsvis med pasta och tomatsås.

Tusen tack till tjejerna på Tre tjejer i köket och i synnerhet Elin. http://www.ragazze.se/2009/01/20/kottbullar-med-citron-parmesan-och-persilja/

// e

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista