Din Gata-crew: Hamza, Suzan, Fara, Danina, Hussni, Juan, Stephanie och Mari. Foto: Shirin Rezai/SR

Om Din Gata 100,6

Bakgrund

Din Gata 100,6 startades 6 april 2006. Tanken var att skapa en lokal Malmökanal som nådde ut till nya lyssnare. Med personliga programledare som svarar på frågorna de ställer till lyssnarna. Och med lyssnarna som en självklar, tredje programledare vars tankar alltid får plats i showerna.

Ett framgångsrecept, skulle det visa sig.

2007 vann Din Gata Radiopriset för ”Årets nyskapande programsatsning” med motiveringen: ”Med ung och kaxig Malmöattityd passar Din Gata perfekt på FM-bandet i Sveriges yngsta och mest internationella storstad.”

 

Musiken

Vi sänder dygnet runt och spelar musik med fokus på de senaste tolv månaderna. Men du kommer också höra hiphop- & r’n’b-klassiker från den gamla skolan. Vi lovar att spela det allra senaste och det allra viktigaste.Din Gata 100,6 har alltid örat mot Malmös gator.

Om du vill tipsa vår musikredaktör Mari Hesthammer om ny fet musik kan du göra det genom att mejla henne på mari.hesthammer@sverigesradio.se

Om du vill tipsa om din egen musik bör du skaffa ett konto här https://portal.sr.se/musik/ . Där kan du sedan ladda upp låtarna. Om du hör av dig när du gjort det kan musikredaktören lyssna och se om det kan vara något för Din Gata.

 

Showerna

Din Gata är en underhållningskanal som fokuserar på unga relationer och det som är viktigt för unga just NU. Vi blandar högt och lågt och pratar om allt från svartsjuka till bostadsbrist.

God morgonshowen med DJ Juan Havana & Suzan sänds vardagar kl 07-09

Eftermiddagsshowen med Farah och Hussni sänds vardagar kl 15-17

DJ-showerna med Malmös hetaste DJ:s sänds fredagar kl 22-00.

 

Sociala medier

Du kan hitta oss på olika sociala medier. Sök efter följande namn:

Twitter: SRDingata

Facebook: Din Gata 100,6

Instagram: dingata

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".