Mums veganskt

Citron- och vitlöksmarinerad belugalinssallad med ugnsrostad broccoli och jordärtskockor samt pinjekärnor
1 dl belugalinser
1 selleristjälk
2 hela färska vitlökar eller 2-3 klyftor torkad
3 schalottenlökar
Mild olivolja
Nypressad citronsaft
Rosmarin
Timjan
Salt
Svartpeppar
7-8 jordärtskockor
En bunt färsk broccoli (ca 250 g)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Pinjekärnor
Koka linserna i ca 2,5 dl vatten.
Finhacka selleri, vitlök och schalottenlök och fräs dem i olja ett par minuter. Rör ihop en marinad på olja, citron och kryddor och blanda den med linser och och lökfräset. Täck över och låt marinera några timmar.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala jordärtskockorna och skär dem och broccolin i bitar. Lägg dem i en form, blanda med olja, salt och peppar och rosta i ca 20 minuter. Rör om ett par gånger.
Rosta pinjekärnorna under omrörning i en torr stekpanna på medelvärme tills de får färg. Häll genast upp dem i en skål.
Servera gärna det hela med bulgur.

Receptet är lånat från !

Kärlek! //Joy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".