Omelett med bacon och champinjonstuvning

Ingredienser:

Champinjonstuvning:
180 g skivade burkchampinjoner
1½ msk vetemjöl
2 dl vätska, svampspad + mjölk
½ tsk soja
salt och peppar
Omelett:
4 ägg
2 krm salt
4 msk vatten
matfett till stekning
Tillbehör:
140 g bacon

Tillagning

Lägg svampen, utan spad, i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Strö över mjöl och späd under omrörning med svampspad och mjölk. Koka på svag värme ca 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Stek baconet. Vispa ihop ägg, salt och vätska med en gaffel, bara så det blir väl blandat. Fräs fettet i en stekpanna. Häll i omelettsmeten. Lyft eller stick i den på några ställen så att lös smet kan rinna ner och stelna. Vik den nygräddade omeletten över svampstuvningen på ett serveringsfat och servera tillsammans med baconet och en sallad.

Kärlek!! //Joy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".