Nån fransk sak med tonfisk :)

Ingredienser:

4 st tjocka bitar färsk tonfisk, ca 150g/st
2 st lime
4 st färska chilifrukter
4 klyftor vitlök
2 msk rapsolja
0.8 kg små runda färskpotatisar
1 påse blandad sallad
1 st purjolök
1 ask körsbärstomater
Salladskryddor
olivolja
smör
rostade sesamfrön 

Gör så här:
1. Rensa bort kärnorna och hacka 2 st chilifrukter fint. Om lite starkar chilismak önskas kan kärnorna få vara kvar.

2. Pressa saften från en lime i en skål, pressa i vitlök, häll i chilin och häll på rapsoljan. Marinera tonfiskbitarna i några timmar.

3. Tvätta och borsta potatisen. Lägg i en panna tillsammans med smör(minst 50g), salt och pressa två vitlöksklyftor över. Stek i ugn på ca 200g tills potatisen fått fin färg och känns mjuk. Rör om ofta.

5. Skölj salladen och dela tomaterna fint.

6. Blanda dressingkryddan med olja och vatten och låt stå tills du serverar.

7. Värm upp stekpannan eller grillpannan tills den är riktigt het. Ta upp tonfisken ur marinaden och torka bort chilibitar som fastnat. Stek ca 1 minut på varje sida, tonfisken är som godast när den serveras rare!

8. Lägg de svalnade potatisarna överst på salladen och häll över dressingen, toppa med någon nypa flingsalt.

9. Dekorera tallrikarna med skivor av lime och chilifrukter. Lägg upp tonfisken och strö rikligt med sesamfrön över fisken. Servera!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".