Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Frosseri i lax!

So good you're gonna die..!

150 g lax per person (gravas i salt, socker, vitpeppar och olja)
1.5 dl gröna ärtor
1 ask sockerärtsskott
0.5 tråg sockerärtor
1 knippe dill
2 st schalottenlökar
1 st citron
2 msk mandel eller hasselnötsolja
0.5 msk fransk senap
salt
vitpeppar


Färdigt på: 20 min
Tips
Servera gärna tillsammans med färskpotatis.
Gör så här:

1. Blanda samman salt och socker och gnid in det i laxens bägge sidor.

2. Stryk på olja och tillsätt lite nymald vitpeppar. Låt vila medan du förbereder sockerärtssalladen.

3. Skär sockerärtorna på längden och skiva schalottenlöken.

4. Fräs löken på låg värme med olivolja och tillsätt sedan sockerärtor, gröna ärtor och sockerärtsskott. Smaksätt med salt, peppar, senap och mandel- eller hasselnötsolja. Toppa med lite dill.

5. Grilla laxen 2-3 minuter på varje sida och servera med en aning rå kärna.

6. Servera den grillade laxen tillsammans med sockerärtssalladen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".