Foto: http://hemmafru.taffel.se/2009/07/11/thailandsk-gurksallad-med-melon/#comment-942

Thailändsk gurksallad med melon

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 4

Tid: 15 minuter

  • 1 gul lök
  • 1 gurka
  • 1 vitlöksklyfta (köp färsk vitlök)
  • 1 spansk peppar, medelstark
  • 1/2 mycket mogen nätmelon
  • 1/2 citron
  • 1 lime
  • 1 – 2 krukor koriander
  • 1 msk socker
  • 2 tsk fisksås
  1. Skiva gurka, skalad lök och vitlök tunt, tunt, tunt.
  2. Finhacka chilin.
  3. Klyv, kärna ur melonen och skrapa ur köttet med en stor sked så att det blir som en slush.
  4. Pressa saften ur citron och lime.
  5. Hacka koriandern grovt.
  6. Blanda med övriga ingredienser och servera till grillad lax eller kyckling.

Tusen tack till

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".