Kocken Daniels tonfisk recept.

Grillad tonfisk med sommargrönt

Tonfisk är härlig och smakrik fisk, rikt på omega 3. Men tänkt på att tonfisk inte skall bli genomstekt för då blir den väldigt torr och tråkig.

Till fyra personer behövs:

  • 1 chili
  • 20 gram ingefära
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl balsamico
  • ca 800 gram tonfisk delat på fyra bitar
  • 340 gram färskpotatis
  • 10 st vitlöks stänger
  • 2 st röd sommarlök
  • 300 gram champinjon
  • 280 gram körsbärstomater

Gör så här

  1. Börja med att marinera tonfisken, dela chilin och hacka ingefäran, lägg i en påse tillsammans med tonfisk, balsamico och olja. Lägg i kylen över natten.
  2. Ta ut tonfisken ur kylen innan grillning så att den inte är iskall.
  3. Dela potatisen i klyftor och övriga grönsaker i önskad storlek.
  4. Börja med att steka potatisen i smör och olja på medel värme. När potatisen börjar bli mjuk så höj värmen och tillsätt grönsakerna.
  5. Halstra tonfisken snabbt på grillen (tonfisken skall bara få snygga ränder och fortfarande vara rå i mitten).
  6. Salta och peppra både tonfisken och grönsakerna.
  7. Tillsätt körsbärstomater i grönsakerna precis innan servering.
  8. Ringla lite av marinaden runt om vid servering.

Bless till