Foto: Charlotte Gustavsson

Honungsmarinerade revbensspjäll!

 Honungsgrillat revbensspjäll
(4 portioner)

1 kg tunnskurna revben

Grillolja:
3 msk smält honung
1 msk olja
1 msk soja
1 krm ingefära
1 krm svartpeppar
2 krm salt

Tunnskurna revbensspjäll går snabbt att grilla och smakar extra gott om de penslas med honung.

Tänd grillen i god tid eller sätt ugnen på 200ºC. Smält honungen i en kastrull. Rör därefter i olja, soja och kryddor. Pensla spjällen på båda sidorna.

Lägg köttet på grillen. När det fått fin färg på ena sidan vänder du det. Pensla med grilloljan och vänd köttet flera gånger under stekningen. Efter 20-30 minuter är spjällen färdiga. I ugn tar det ca 45 minuter. Salta lätt före serveringen. Bjud en sallad till.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".