Chokladkakor med solrosfrön och aprikos!

Du behöver till en bakform:

100 g smör
100 g 70 % choklad
0,5 dl solroskärnor
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
15-20 torkade aprikoser

+ lite solrosfrön att strö över kakan

Så här gör du:

1. Smält smör i en kastrull. Lägg i chokladen och låt den smälta. Låt  det svalna.
2. Blanda ner solroskärnor, ägg, socker, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet.
3. Klipp aprikoserna i tunna strimlor och rör ner.
4. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en mindre form. Strö solroskärnor ovanpå.
5. Sätt ugnen på 175 grader och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Kakan får inte bli för torr. Typ mer som brownies.
6. Låt svalna och skär upp små rutor.

Recept lånat från:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista