Vit kladdkaka!

Detta är världens godaste recept på vit kladdkaka!

Värm ugnen till 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form (ca 24 cm i diameter). Smörj och mjöla kanten.

Smält 100 gram smör och 200 gram vit choklad över låg värme i en rymlig kastrull, rör om och passa så att det inte fastnar i botten.

Ta kastrullen av värmen och rör ner 3 dl socker, 3 dl mjöl, 3 ägg

och 3 msk. amaretto eller konjak.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30

Minuter, tills kakan höjer sig lite på mitten. Den ska kännas fast men ändå vara kladdig inuti.

Ta ut kakan och låt den svalna sedan lägger du upp den på ett tårtfat.

Glasyr: Värm och smält 3 msk grädde och 150 g vit choklad under omrörning, bred glasyren över tårtan.

Hur smarrigt låter inte detta? Det är iaf dunder gott! :)

//Kany

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".