foto: Kocken daniel

Lax kotlett med avokadosalsa

Det är kocken Daniel eller Daniel Larsson som han egentligen heter, som komponerat.

Idag snackar vi om sex så jag tänkte det passar bra med omega 3 rik mat.

  • 800 gram laxkotletter i fyra bitar
  • Smör till stekning
  • 4 avokados
  • 1 röd chili
  • 1 knippe thailändsk basilika
  • 1 citron
  • 1 dl yoghurt
  • salt & peppar
  • 8 stycken potatisar

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen.
  2. Sätt en stekpanna på medelvärme, i med ett par klickar smör. När smöret börjar får en gyllene brun färg så lägg i laxen.
  3. Dela avokadon och gröp ur den. Tärna avokadon och lägg den i en skål.
  4. Hacka chilin fint och lägg i den tillsammans med yoghurten. (Ta bort kärnorna ur chilin om du inte vill ha dt så stärkt.)
  5. Hacka basilikan fint och blanda i avokadosalsan, pressa i saften från en citron. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd laxen när den fått en fin färg.
  7. Servera när potatisen är färdig kokt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".