Fyllda paprikor:

Du kommer behöva:

* paprikor
* ris
* köttfärs
* lök
* vitlök
* salt & peppar
* matfett
* timjan
* riven ost

Gör så här:

stek finhackad lök och vitlök tills de blivit lite rostade och tillsätt då köttfärsen. Koka riset i lättsaltad vatten och när riset är klart, så blanda ner lagom mycket ris i köttfärsen.
Skär toppen av paprikan (där stjälken sitter) och ta ur alla kärnor. Fyll dom med köttfärsen och ställ dom i en ungssäker form. Strö på tjockt med riven ost och in i ugnen på ca 200 grader tills paprikorna är mjuka (ca 45-60 minuter)
Gott & enkelt

bon aptit!
// e

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".