Varför vill vissa utlänningar rösta på främlingsfientliga partier?

Det är Malmötorsdag och Malmö är kanske världens mest intressanta plats just nu. Bortsätt från att människor som i andra delar av världen krigar, lever i fred i vår stad, så finns här utrymme för magi. Spiritus Mundis Our songs for tomorrow, är ett praktexempel på detta. Det var ett dunderprogram vi hade igår och jag är fortfarande helt rörd över Manars ord i slutet av programmet. Lyssna på det i 30-dagars arkivet.

I alla fall...

Igår så sprang jag in i en butik runt hörnet från mig på Möllan för att handla lite kakor till min tjej som satt hemma och vänta. Jag kom in i butiken och killen som står där har jag handlat av i flera år. Han är super. Rak och ärlig och hårt arbetande kille som kämpar med sitt som alla andra. Jag berättade att en butik på min gata blev rånad igår och menade på mest på att ge honom en "heads up" om att det finns rånare på språng i området. Han visste det redan och sen berättade han att han är så trött på det.

Han var så trött på alla "blattar" som drog runt i centrum att han som själv är uppvuxen och bor på Rosengård, kännde att han ville flytta från stan till landet.

- Det har blivit för mycket, Ehsan. sa han till mig.

Han funderade allvarligt på att rösta på Sverigedemokraterna i nästa val, för att han är så trött på det!

Det fick mig att börja undra. Det blev lite disskusion i butiken om svenskar och utlänningar och sverigedemokraterna och blattarna. Jag uppmana honom att tänka och tänka om innan han ger efter för hatets retorik, men frågan om varför vissa utlänningar faktiskt röstar på partier som helst av allt vill skicka hem oss alla, finns kvar.

Idag ska vi diskutera just detta.

VARFÖR vill man som utlänning rösta på ett parti som inte diggar utlänningar?

MISSA INTE DAGENS PROGRAM! ses kl 15.00 på 100,6Mhz FM!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista