Jambalaya!

kombination av orden jambon (franska för "skinka"), à la (franska för "typ"), och och ya-ya (västafrikanska för "ris").

Detta är en enkel, billig och förmodligen den godaste maträtt jag har ätit, som kan lagas utav resterna i kylen!

Det du behöver är:

2 Kotletter (eller det kött, fisk eller fågel du föredrar)

Ris

½ paket bacon

½ lök

½ burk passerade tomater

1 msk sweet chili sås

Tillagning:

-         Koka riset, 3 delar ris och 3 delar vatten

-         Krydda och stek upp kotletterna, när de är klara så strimla de i lagom små bitar

-         Hacka löken och baconen och fräs det tillsammans med kotlett bitarna

-         När riset är färdigkokt så häller du ner det i stekpannan med löken, baconen och kotlett bitarna

-         Tillsätt ca ½ burk passerade tomater, det får inte bli för mycket så det blir vattning och inte för lite så det blir torrt! Gå lite på känsla

-         Toppen på isberget är sweet chili såsen, som du tar ca en matsked av, beroende på hur starkt du vill ha det!

-         Rör runt och smaksätt med salt och peppar!

Enjoy!

//Kany

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".