FOTO: ADAM IHSE / SCANPIX

Plockmat med stil

Förförar mat… mat att dela… mat att älska till…

Det här met matlagning handlar inte bara om att LAGA mat. Det handlar om att använda mat i ett sammanhang. Det handlar om att behärska mat och allt som hör maten till.

Idag, så handlar det mer om att förföra än att laga.

Du kommer behöva:

* oliver (2-3 olika sorter)
* ost (2-3 olika sorter)
* kex (2-3 olika sorter)

* korvar (2-3 olika sorter)
* grönsaksstavar (2-3 olika sorter)
* dipsåser (2-3 olika sorter)

* frukt (2-3 olika sorter)

Så här gör du:

Du lägger upp allt i små skålar och tallrikar. Det är inte här du ska lägga energin. Istället lägger du ner lite tid på att fixa bordet. Fixa en fin bordsduk. Se till att det inte finns vattenfläckar på besticken. Ha framme fina glas och bra servetter som inte känns som billigt toapapper. Ordna med atmosfären… belysningen. Musiken.

Det viktiga är att hon känner att du har gått dom där extra stegen för att hon ska känna sig speciell.

Och när du har gjort allt detta… så se till att slappna av. För det finns inget värre än att äta med någon som inte kan luta sig tillbaka och själv njuta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".