Ehsan och Kany på G (foto: Susanne)

The Eftermiddagsshow!

2 bussbolag vägrar ta emot kontanter. Detta efter att en massa bussförare blivit rånade.

Det är tragistk att bussförare blir rånade. Det är ännu mer tragiskt att råna en busschauför. Vad kan man komma över, ett par hundra?

För mig känns det lite som utpressning av alla som inte rånar bussar. Jag ska förklara. jag har en butik. En lite butik som säljer te. Om jag skulle få för mig att inte ta emot kontanter, skulle jag inte kunna ha kvar butiken. Butiken skulle gå i konkurs, för folk hade börjat köpa sitt te någon annanstans. Men med bussar är det annorlunda. Om bussen jag måste ta till jobbet, inte tar kontanter, kan jag inte bara ta en annan buss. Detta vet bussföretagen. Dom är så dominerande att dom kan göra vad dom vill.

Att svenska kronan är bestämd som betalmedel i hela landet, skiter dom i. Dom vill att vi ska köpa ett kort, och sen betala med kortet.

Jag tycker att det är jättetråkigt att bussarna blir rånade, men att vägra ta emot kontanter känns som när man gick i skolan och en idiot inte kunde sitta still och läraren tvingade hela klassen att sitta still och hålla käft en hel lektion... för att markera VEM som bestämde! På den tiden fick vi lära oss att det där hette kollektiv bestraffning och är enligt lag förbjudet. Det sket oftast lärarna i. Jag tror inte det är enligt lag förbjudet att vägra ta emot kontanter, men det känns plötsligt som vi alla är i skolan igen och bussbolagen är den där översittarläraren!

Sen ska vi också snacka om kärlek, relationer och sex. Det ska bli kärleksakuten. Med jämna mellanrum så får vi in mail där folk vill ha hjälp och råd kring sådanty som händer i deras liv och i deras relationer. Vi har fått ett sådant mail och vi ska se om vi kan svara på det.

Givetvis räknar vi med att du är med och lyssnar och checkar så vi inte gör bort oss, och kanske ger ett par tips själv.

Dessutom ska vi spela malmöbandet  som är gratis. Dom ger bort den på sin hemsida!

MISSA INTE! kl 15-17!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".