1 av 2
Fotograf LEFTERIS PITARAKIS
2 av 2
foto: ehsan

Fryshuset i Malmö

Det hela börja med att något hände på lugna gatan. Jag minns inte riktigt vad, men jag minns bilden i tidningen, där en stor, bredaxlad kille stod och på ryggen stod texten Lugna Gatan. Den bilden trycktes i media med jämna mellanrum efter det. Det handla om brottslighet på lugna gatan. Det handla om kriminella och hela den historien ledde till att Malmö kommun bestämt sig för att avsluta sammarbetet med lugna gatan.

Det är inte det vi ska snacka om här idag. Vad vi ska snacka om är resten av kedjan. En kedja är inte starkare än dess svagaste länk, men när den länken brister, vad händer med dom andra delarna av kedjan?

Lugna Gatan är ETT av projekten som Fryshuset bedriver i Malmö. Ett par andra projekt är United sisters, Electra och F.U.S.E till exempel.  Idag ska vi få lära känna dom här projekten lite bättre. Dels för att få en insyn i vad som händer i denna stan, men också för att få in insikt om vad som går förlorat, som en kedjereaktion på komunens ovilja att sammarbeta.

Vi kommer ha FULLT med folk i studion. Det kommer bli så sjukt fett! MISSA INTE KL.15.00 kör i igång!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".