Färsk Pasta!

Pasta e så tråkigt för att det är så lätt, öppna paketet du köpte för 4.90 kg och koka upp vatten. 9 minuter senare på med tråkig pesto och klart.

Men har du testat göra din egen pasta. Den lever…. Och smakar såå mycket bättre.

Många kanske skräms av att göra det eftersom det ska kavlas länge och har man ingen pastmaskin så är det ännu svårare!

Men jag lovar det är det inte.

Recept:

  • 3 dl vetemjöl (hälften durumvetemjöl)
  • 1 msk olja
  • 1 ägg + 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • 1/2 tsk salt

Så här lagar du Färsk pasta till ravioli, lasagne, tortellini och tagliatelle:

  1. Lägg en hög mjöl och kläck äggen i en grop i mjölet. Arbeta samman alla ingredienser till en fast och slät deg. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om degen absolut inte går ihop. Knåda i 10 minuter. Slå in degen i plastfolie och låt vila i en timme. Forma degen till en rektangulär rulle. Du kan också göra degen i en matberedare. Lägg alla ingredienser i matberedaren och kör ihop till en deg. Skär en cm breda skivor i taget, täck över resten och kör biten igenom en pastamaskin (följ anvisningarna) eller kavla ut avlånga plattor för hand.

När pastan är färsk så krävs det väldigt lite för att det ska vara gott. Hacka lite vitlök fräs i en panna med olivolja, ta små cocktailtomater och skär dem i halvor, hacka upp dina favorite oliver och lägg i den kokta pasta direkt i stekpannan och rör om. Riv permesan över! Underbart gott och sååååååååååå enkelt!

Enjoy