Pepparkaks- och chokladmousse

Botten

20 pepparkakor
50 g smör

- Krossa pepparkakorna i matberedare eller i en mortel, blanda samman med smält smör. Fördela smulmassan i 6-8 mindre glas och ställ svalt en stund.

Mousse

100 g mörk choklad, minst 50% kakao
2 dl grädde
2 äggulor
ca 1 msk pepparkakskrydda
1 dl kesella

- Smält chokladen i vattenbad, rör ner en äggula i taget.

- Vispa grädden och blanda i kesella. Blanda ner gräddblandningen i chokladen lite åt gången.

- Smaksätt moussen med pepparkakskrydda

- Spritsa moussen över pepparkakssmulorna och låt dem stå kallt i någon timma innan servering!

Perfekt att servera på en glöggkväll eller bara som en julig efterrätt såhär i december! :)

 

Hoppas det smakar

//Kany

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista