FOTO: JUREK HOLZER

Chèvre chaud!

Chèvre chaud

Första gången jag åt Chèvre chaud var när jag var i Paris, 2008! Det är varm getost på en bit bröd, med sallad!

Du behöver:

-         Getost

-         Rostebröd

-         Smör

-         Honung

-         Rucola

-         Rödlök

-         Cocktailtomater

-         Balsamvinäger

-         Olivolja

Tillagning:

-         Skär bort kanterna på brödet och stek dem snabbt i smör

-         Sen skär ut lika stora bitar getost och lägg de på brödet

-         Ringla över lite flytande honung

-         Lägg in de i ugnen på ca 225 grader i ca 4-5 minuter!

-         Förbered salladen! Hacka löken, dela tomaterna och skölj av rucolan!

-         Ringla över lite balsamvinäger och olivolja

-         Till sist så smaka av med lite salt och peppar!

Bon appetite!

//Kany

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista