1 av 2
foto: Lilly Sekaric
2 av 2
foto: Lilly Sekaric

Hellre öppet fiendeskap än falsk vänskap!

Vi pratade om vänskap i morgonprogrammet idag och fick in en massa intressanta sms om vad en god vän innebär, så här sms:ade ni in bland annat:

"God morgon på er! Vänskap är ju klart att ge o ta som ett förhållande, det är ju inte som en dans på rosor. Att smsa sig igenom en vänskap är ohållbart. Man måste träffas o umgås oxå. Jag och min vän har känt varandra i med o motgångar i 10 år. Jag ångrar inte en dag att jag har henne som vän. Kram på er!"

"Riktiga vänner är vänner som alltid ställer upp i alla lägen! Dåliga vänner är bekanta som bara säger en massa men menar inget"

"God morgon. En dålig vän är när, vad man än gör eller vad man än köper så är dom aldrig glada för ens skull utom dom blir typ svartsjuka. Dom ska alltid hitta något fel i det. Är så jävla trött på falska människor. Ha en fortsatt bra dag"/ M

"En god vän är någon som kan ge och ta emot kritik på ett ärligt sätt. Han säger till om du har gjort fel och ger råd hur problem kan lösas. Framför allt ska man ha roligt tillsammans"/ G

Jocke & Elektra varje morgon mellan 7-9 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".