Kany & Mormor

Du är den modigaste jag känner!

När jag var 7 år gammal så skulle min mormor passa mig för att mamma skulle ut!

På kvällen, innan mamma gick, så gick mormor ner för att köpa smör! På väg tillbaka så märkte hon att det var någon som gick efter henne. Hon gick in i trappen och han följde efter. Väl inne så drog han på sig en rånarluva och tog fram någon slags pistol. Han riktade den mot min mormor och sa: ”Ge mig dina pengar”.

I stället för att ta fram några pengar så blev min mormor lite arg och ville inte ge honom några pengar! I denna stund så står min mormor i hissen medan han riktar en pistol mot henne och håller upp hissdörren! När han igen bad om hennes pengar så sa hon: ”Jag har inga pengar, jag är pensionär! Att du inte skäms som gör på detta vis”!

Killen blev också sur och vände sig om och sköt ett skott upp mot trappen! Då tog min mormor snabbt tag i dörren och blev av med denna kille!

När hon kom upp var hon gråtfärdig och helt skakig! Vi ringde polisen som kom rätt snabbt och dem sa, precis vad alla andra har sagt som hört historien! ”Du borde bara gett honom dina pengar, det är inte värt att riskera livet över något sånt, men det är skönt att du klarade dig helskinnad ur detta!”

Och ja, mormor, jag är riktigt glad att du inte tog skada och jag själv skulle aldrig våga säga emot någon som hotar mig på det sättet som du gjorde! Du är den modigaste jag känner!

Dagens eftermiddagsshow handlar om den modigaste personen du känner! Varför är han eller hon så modig?

Missa inte detta, 15-17!

Pssst! Ehsan is baaaack! :D

//Kany

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista