foto: scanpix

I drömmarnas värld

I drömmarnas värld kan allt vara möjligt. Logiska som ologiska händelser kan betydda vad som helst. Idag tog jag och Jocke oss an de märkligaste drömmarna ni haft för att tyda dem med hjälp av våra drömtydar böcker vi hade med oss i studion.

Om du någon gång drömt något du inte fått en förklaring på och dessutom inte hann sms:a in i dagens morgonshow, kommer det här en lista på vad olika saker kan betydda:

Blod: Om man ser flytande blod betyder det att man kommer få pengar. Om man själv blöder betyder det tur i kärleken men annars också fara.

Tänder: Vita vackra tänder är en tillfredställd människa. Gula tänder däremot och mindre vackra betyder penningbekymmer. Lösa tänder betyder dåliga nyheter eller sjukdom.

Samlag: Om man drömmer att man har sex med någon eller några betyder det bilden av ens egen personliga och  fysiska sexualitet  som pekar på sex som själva endamål. Det handlar inte bara om själva lustan utan också en uppmaning att finna sitt jag, kanske genom intensiv kommunikation med den andre.

Bad: Familjeglädje. Lycka. Ljus framtid. Om man däremot ser andra bada är man avundsjuk. Drömmer man att man badar i jätte varmt vatten så kommer man möta svårigheter. Om man har kläderna på kan man känna sorg.

Våld: Att bli utsatt för våld i drömmen betyder att man kommer bli bemött med översvallande hjärtligheter. Men, våldsamheter mot andra betyder att man kommer få mothugg.

Hund: Hund i allmänhet är bra och betyder en trogen vän. Om man leker med en hund är det säkra små vinster man kommer få. Om hunden skäller däremot vill någon bedra dig. En vakthund är trygghet. Om man ser en hund som biter, baktalar någon dig.   

//Elektra & Jocke varje vardagsmorgon mellan 7-9 dingata 100,6

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista