foto: Lilly Sekaric

Alla ljuger

Att ljuga är mänskligt. De flesta gör nog det mer eller mindre. Nästan som att det är ett socialt medel för att det ska funka mellan människor. Att sträva efter ärlighet i sina relationer är självklart det ideala, men ibland kan det vara nödvändigt att ljuga, så länge det är harmlöst. En så kallad vit lögn för att undvika en konflikt eller onödigt tjaffs.

Vissa människor är extremt duktiga lögnare medan andra knappt kan ljuga på skoj ens. Jag är nog en av dem. När jag ljuger avslöjas jag av mitt kroppsspråk och ansiktsuttryck. Det syns från flera kilometer.  Jag hade velat bli duktig på att ljuga, för ibland behövs det! Speciellt mot människor som inte görs sig förtjänta av sanningen. Åtminstone lära mig så kallade vita lögner.

// I studion idag pratade vi bland annat om lögner, mytomanier och hemligheter. Varje vardagsmorgon mellan 7-9 med Elektra & Jocke 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".