Tävlings torsdag så att man får gåshud!

Visst är det märkligt när vår kropp reagerar så starkt och spontant på saker vi inte är beredda på. Allt från att vi rodnar om kinderna i skämmiga situationer så att man ser ut som en stor tomat, till att vi känner att det kniper i magen hårt som en sten av oro. Ibland kan vi till och med få håret i nacken att resa sig, på grund av att någon viskar oss i örat! Gåshud annars som vi många gånger kan få, vad är det för något? Jo om man tittar på det närmare rent anatomiskt så får vi gåshud främst av att vi fryser eller när vi blir rädda. En liten muskel vid roten av varje hårstrå drar ihop sig och man översållas plötsligt av små prickar på huden. Vi frågade dig som lyssnar när DU får gåshud och så här såg det ut bland annat. Vinnarna hittar du längst ner:

"Jag får rysningar när jag såg min son komma till världen. Älskar honom mest av allt. Semir , ps dingata e bäst"

"När jag är på camp nou med hundra tusen personer som bugar för Zlatan! De e naaaaaajs! Mvh matte blatte."

"Godmorgon :-) jag får gåshud när folk vågar uttrycka sina åsikter o känslor i tex, ett tal el en låt när dom visar starka känslor o tom provocerar lite. Nu ska jag ta en öööverlååång dusch,hehe. Kram / zandrita duscharvisstc."

Vinnarna blev:1)  "Jag får gåshud när jag blundar & låter någon med fjäderlätta rörelser stryker sina fingertoppar längsmed min kropp & jag får gåshud när någon viskar något mysigt i mitt öra...B"

2) Hellu jag får gåshud när jag ser bild på min underbara vän som jag förlorade för fyra år sen, när minnena väcks då kan jag bara sitta i timmar och tänka på hur roligt vi hade. Jag vet att hon är en ängel nu därför får jag gåshud. Tack för världens bästa program./angel

//Godmorgon, Elektra :)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".