shuu..gomorron yao:)

Margherita är den näst äldsta pizzan . Den skapades 1889 när bagaren Raffaele Esposito i italienska Neapel inför ett kungabesök komponerade en patriotisk pizza bestående av tomatsås (rött), mozzarellaost (vitt), och basilika (grönt) - färgerna i den italienska flaggan. Pizzan döptes efter drottning Margherita...

Idag luktade studion "Estia" som betyder huset på grekiska, å Estian heter just bidraget som vår gäst å finalist i det Svenska Mästerskapet i Pizza -bakning kom tre med!!!! Evelina Wessberg praaahh praaahhh!!Självklart fick vi smaka på pizzan som är inspirerad från det grekiska köket med grön,röd och gul paprika, zucchini,soltorkade tomater å salami med fetaost.Mycket mumsigt måste jag säga, vi fick oss en rejäl frukost och ett lyckad program för även lyssnarna fick chansen att smsa in sina pizza recept..

vinnare blev Ricky, med sin tomat sås peppar salami sol torkade tomater lök fetaost sen som sallad rokola recept:)

GRATTIS MANNEN!!!

Imorron har  kavlar vi upp ett nytt program från kl 7 till 9 kan ni räkna med oss, lyssna vakna stig upp å börja din dag ttillsammans med oss:)

mvh Dj Juan Havana

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista